top of page

Z deníčku do kurzu: nejosobnějších a nejlaskavějších 10 dní k pokoji

Tenhle kurz je pro mě zatím nejvyňuňanější a nejosobnější. Promítla jsem do něj své zádrhele a propady, emoční tornáda a depresivní čerň, perfekcionismus a přísnost k sobě. Probrala jsem se deníčkama a našla v nich témata, která s kamarádkami často po józe sdílíme. Někdy to fakt nemáme lehký! A moc Tebe a každou z nás obdivuju, kolik máme síly jít dál. Co teď cítím, že můžu a mám udělat je, že vytvořím společenství, ve kterém se podržíme (a že Tě pobavím úryvky z mých deníků, protože jsem fakt lama :D)


Jak znáš z popisku skupiny Dej si pokoj, mám ráda slovní spojení Být si sama svou vlastní guru. Je to pro mě nejvyšší metou sebelásky a sebelaskavosti. Naznačuje to, že jo, já i ty jsme někdy ztracené, potřebujeme podporu, vedení, jsme zakoušeny a hledáme.


Objevuji ale také, že jsem ta, která si vše může dát.


Dokonce to, že jsem JEDINÁ, kdo si vše může dát. Jak s velkou oblibou říkám: sebeláska je ta nejlepší láska.


V Tobě se odráží vesmír, bůh, příroda, zázračnost a když to neuvidíš tak blizounko jako v sobě, jak to chceš vidět jinde?




OCHUTNÁVKA TÉMAT LEKCÍ:


•Nechat jít, plně snít, milovat a být: co to je milovat podle jógy? Co znamená nechat jít? Aparigraha, neulpívání.

Gegy z deníčků: „Neulpívat na představách, nekazit si praxi představami, jak by mělo vypadat. Poděkovat za inspiraci zkušenými lektory, ale pustit z hlavy cíl, nesnažit se o dokonalost: fyzickou, duchovní i duševní. Jen to nechat být a plynout podle aktuálního rozpoložení a vést se vnitřní, nezatíženou a nezkaženou dušičkou, která se chce mít ráda a dělat si dobře – ne se bičovat nespokojeností a představami, co by měla, co nesplňuje, jak by měla být lepší…


Overthinking. Analýza, paralýza. 7 běžných nástrah mysli a 8 přístupů mindfulness. Přemýšlení o věcech je největší kamufláž, kterou tvůj mozek kdy vymyslel, Ájuš. Největší blud, že přemýšlení je dělání. Že se přemýšlením dostaneš z místa, že se pohneš.“


•Návrat do své pravdy. Emoce, e - motion. Pohyblivost. Změny. Pozitivní je, že už aspoň vim, že všechno jsou jenom období a každý vždycky zákonitě přejde. Žádný netrvá dlouho. Když vyhajpovaná extaticky radostnim životem, mám pocit, že dokážu zmistřit celej svět, hlavou mi lítá jeden geniálnější nápad, co se svym životem, za druhym, už prostě VIM, že za pár dní mi zas bude mizerně, budu hystericky škytat a hrdlo se mi bude stahovat vzlykama. Vezmu si půlku neurolu, zapiju ho Becherem přímo z flašky a ráno se v zrcadle leknu, když uvidim ty obří nateklý víčka a opuchlej obličej.


•Rozmotání klubíček, uvolnění, rozpuštění. Dopřávám si, kde můžu.“ •Praxe vděčnosti. Máloco umí mysl shodit tolik, jako váhu a množství požehnání, kterým se nám dostává. Za samozřejmost vezme i ten největší zázrak a dar, aniž by si ho všimla, ale nad lamentováním o jednom problémečku dokáže strávit aeóny a vydat nesmírný energie. Když se mi něco podaří a vyjde, dokážu nad tím mávnout rukou, úspěch zmuchlám a zahodím do koše. Přitom při praxi vděčnosti vidím, že tíha a objem mýho požehnání přesahuje schopnost mysli ho vůbec pojmout!!“


Proč se připojit:


konzistentní praxe je ta nejvíce milující věc, kterou pro sebe můžeš udělat. Vidíme, že stabilního není nic, jen změna. Podržíš se především ty sama. A TO JE PŘECE SKVĚLÉ. Být připravena a vybavena nástroji, jak žít sama se sebou v pokoji:)

kultivace mysli, soustředěnost a meditace přispívá k harmonickému žití sama se sebou, pochopení svých nálad, pochodů, výkyvů, motivací…

cílem našeho měsíce je pochopit, co potřebuji a jak si to dát – každé ráno, každý den, každý nádech. Zcela prakticky: jak si ráno sama zapraktikovat, jak meditovat, aniž bych měla blbej pocit, že mi to nejde a nevím.

začátečníčci se mohou připojit také.



Rozpis jednotlivých lekcí:


PŘIPOJ SE I POKUD NEMŮŽEŠ PRAKTIKOVAT ŽIVĚ! I kdybys měla videa sledovat až večer nebo s několikadenním zpožděním – komunita a sdílení ve skupině za to opravdu stojí.


9.9. od 19:30 bonusový úvod (středa)

10.9. od 7:00 (čtvrtek)

12.9. od 7:30 (sobota), bonusový přenos z jógového pobytu v Rezi.dance

14.9. od 7:00 (pondělí)

16.9. od 7:00 (středa)

ve čtvrtek 17.9. držíme novoluní půst

18.9. od 7:00 (pátek)

20.9. od 9:00 (neděle)

22.9. od 7:00 speciálka na podzimní rovnodennost (úterý)

24.9. od 7:00 (čtvrtek)

26.9. od 9:00 (sobota)

29.9. od 7:00 (úterý – pondělí je svátek 28.9., tak si necháme volno)

•finální praxe na úplněk 1.10. od 7:00 (čtvrtek).


Všechna videa můžeš cvičit ve svém tempu a všechna Ti zůstanou navždy uložená a dostupná.


❤︎ Celkem 12 lekcí a celé tři týdny spolu! ❤︎

Praktikovat budeme ob den, respektive ob den se ráno setkáme online k vedené lekci ode mě, pověnujeme se meditaci a ásanové praxi. Další den se sice setkáme, ale pro samostatnou praxi, zopakování témat z předchozího dne, nebo klidně jen 10 minutové posezení s dechem.


Máš tak víc času na zpracovávání, víc času na deníčkové úkoly a celé to naše online felení bude delší, vlastně 20 denní!!! ❤︎ a stihneme i novolunní rituál a půst!  Jak se připojit:

napiš mi na dejsipokoj@gmail.com, že máš zájem se přidat!

svůj příspěvek odešli na č.ú. 1967237053/0800

následně Ti pošlu link a Ty se připojíš do Facebookové skupiny.

Napiš hned!


Om omm, těším se omomoooc!

Andrea




311 zobrazení
bottom of page