top of page

Tipy na neprovařené & nehmotné dárky, které dělají svět lepším (od 141 Kč)

Moje srdeční tipy na značky, které rozvíjí ducha, nedrancují planetu a/nebo jsou vlastněné ženami – a stáhneš si je za pár kliků myší ☃️




Určitě máš už všechny dárky pořízené, zabalené a vůbec nepotřebuješ tipy na hezké last minute vouchery… ale kdyby náhodou, tak tohle není reklamní spolupráce, ale upřímná chuť doporučit moje nejmilejší kamarádky & značky, které ráda podporuji celoročně, věřím jim a mám je v <3



Když jsem potkala Dharma sestry z Touch Therapy, vůbec jsem nechápala: takhle může probíhat masáž? Terapeutka, která nemyslí na to, co si dá k obědu, ale oddaně a zkušeně mě doprovází k hlubokému spojení s tělem a nitrem? Je to jako když najdeš tu svou odrůdu kávy nebo lektorku jógy – už nemůžeš chodit jinam. 





>> Touch Therapy se můžeš naučit v kurzu vědomého doteku + každé ženě, kterou miluješ, bych dala tělový rituál Šeptej: 100 minutové blaho, koupíš teď, obdarovaná může absolvovat kdykoli.



 

KABOceramics = terapie hlínou; aspoň podle absolventek a absolventů jejích keramických kurzů. Můžeš válet, mačkat, mlátit, hladit… Tímto meditativním, uzemňujícícm procesem Tě v komorní a bezpečné atmosféře s velmi individuálním přístupem provede krásná a moudrá duchovní sestra Kateřina Borovcová.


Katka má nově dva kruhy a trendující novinkou je točení v páru, takže párečky přátelské, rodinné i romantické, go for it!


>> KABO vouchery prozkoumej tu + osahat si tu hliněnou krásu můžeš v Muchově ulici na Hráče (navíc v takovém v podstatě keramickém chrámu plného sošek a bohyní z jejích cest do Nepálu).





 

Můj nejnovější objev je Slezské bylinkářství Báry a Silvie, bylinkových průvodkyň, které se opírají o naturopatii, epigenetiku a přírodní léčitelství a... vymyslely geniální Bylinkové předplatné do schránky. Každý měsíc Ti (eh, teda obdarovaným) bude chodit sezónní ručně míchaná směs podle ročního období a potřeb těla.



To je boží pro nás, co milujeme čajíčky a bylinky a zároveň si úplně nezvládáme míchat vlastní sezónní mixy a načítat, jaké byliny zrovna nejlépe poslouží tělu. Jestli náhodou taky žiješ v tom, že nic víc než bio čajíky velkých značek už není, tak je, kamarádko a tyhle bylinné sestavy do schránky potřebuješ (eh, teda darovat někomu je potřebuješ). 


>> Bylinkové předplatné pro pasivní babky/dědky kořenářky pořídíš tady.



 

Mám crush na nakladatelství Dharmagaia. Měsíčně tam utratím víc, než jsem ochotná přiznat, na jejich FB jsem přední fanynkou a nedokážu odolat nově vydaným knihám. Největší srdcovkou ale zůstává drobná knížečka sladkých básní (děkuji tátovi za představení). Tahle božská záležitost od buddhistického tuláka, který rád vysedával v meditaci a psal o horách, je dárek, který si zaslouží všichni (a řada z vás, co tohle čtete, jej už dostala 🤭). Slyším padat sníh od Kim Si-Supa stojí 141 korun!



Studánka ve skále zamrzla a bambusová vrátka

jsou zamčená.

Zůstává mysl – zklidní-li se, není co činit.

Stín okapu vstupuje do okna, když ustávám

v meditaci,

a já, klidný, slyším padat sníh, který se nakupil

na borovici.



Na světské záležitosti vůbec nelze spoléhat,

každý by tedy měl doširoka otevřít svoji mysl:

co třeba setřít světský prach

a svobodně si prozpěvovat v horském lese?


 

Plynule navazuji s dalším knižním crushem – a knihou, kterou často rozdávám:) One Woman Press nakladatelství patří Marii Noe (kterou možná znáš z letenské prodejny Oshadi olejů). Klenot Moudré ženy potěší každou duchovně + feministicky založenou bytost v Tvém okolí. Autorka Tsultrim Allione, známá hlavně Feeding your demons technikou, tady popisuje životy osvícených mystiček i znovu přivádí k životu zaniklé linie učení. Za toto nakladatelství jsem opravdu moc vděčná a myslím, že z této ženami psané, kvalitní literatury vybereš!





 

A teď jsem na poslední chvíli poprosila Romíka, aby mi v Canvě udělal taky voucher, když je tu doporučuju #marketingqueen :D Takže jestli chceš obdarovat kouskem jógy, napiš mi na dejsipokoj@gmail.com o voucher na 10 dní k pokoji (proběhlé i budoucí s platností celý rok 2024), napíšu na něj věnování a po Praze předám příští týden (max 23. 12. v Dejvicích), na mail pošlu i 24. ráno. Cena = 2108 Kč.


Krásný konec roku!



449 zobrazení
bottom of page