top of page

Rychle čti...

protože rychlost a výkonnost jsou nejvyšší metou naší doby. ač je to zahlcující, náročný a nervy drásající. ale my jsme multitasking nadženy a stejně jsme si na to tempo zvykly. nebo ještě „líp“, staly se na nich závislé. kůra nadledvin totiž produkuje hormony, které ego povzbuzují, validují a nechtějí dovolit, aby se mysl na chvíli ztišila a naše role zpochybnila.



být v jednom kole a na otázku „Jak se máš?“ bez rozmyslu odpovídat: „busy, je to teď nějaký divoký...“, v tom jsme uspěly. ten neklid pozoruju vždycky, když má moje tramvaj zpoždění, když baristovi trvá příprava kafe hodinu, když zase ruším sraz s kamarádkou, protože nestíhám...


ale naštěstí máme jógu! scházíme se spolu na jógamatkách, abychom dokázaly to, co je snad ještě těžší – zastavit. ucítit prostor, pocit dostatečnosti, vděčnost. abychom vstupovaly zas a znovu do toho posvátného prostoru mezi nádechem a výdechem.


proto pokaždý přetahuju, protože do 60 minut neumím nasoukat všechno, co mně k návratu k sobě pomáhá!


a proto retreat. tohle slovo dokonale vystihuje podstatu naší cesty na Bali. retreat znamená stáhnout se, vzdálit se od něčeho – plných diářů, každodenního rozptýlení –, ale taky to vnímám jako ústup směrem k něčemu. co už existuje, co je vždy s námi, ale musíme se někdy zastavit, abychom si jich všimly: k tichu, dechu, bytí.


jasně, že k návratu k sobě není nezbytně nutná přehlídka vodopádů, divoké pobřeží a nebe poseté hvězdami 😇 ale hluboce cítím že si to zasloužíme. já i ty.


že požehnaná síla přírody a její krása na nás může hluboce zapůsobit. trochu nás profackovat dokonce. haló, zastav se, odpočiň si, slev... a pak už se za šumu moře a tvoření květinových mandal postupně můžeme uvolnit a otevřít se spojení se světem tady a teď.


ráno se probouzíme do nového dne za zvuku zpívající mísy. první slova dne jsou mantry, místo do telefonu hledíme na východ slunce. a děláme službu sobě – a skrze sebe ostatním. zklidňujeme nervový systém, odnaučujeme se závislosti na uspěchanosti, abychom po návratu mohly víc BÝT pro ostatní, tvořit, jednat s čistou a jasnou myslí.


mám pro nás na celých 14 dní připravenou úžasnou praxi pro tělo, duši i srdce. naše koordinátorky si přejí jen tvé bezpečí, pohodlí a spokojenost. Bali dodá zbytek. a ty už se jen musíš rozhodnout.


pokud cítíš, že tě náš retreat volá... tak prostě POJEĎ.


óm!


PS na údalosti holky pravidelně přidávají fotky a informace. neváhej a zeptej se, na co potřebuješ :**


https://www.facebook.com/events/1097173890629213/

https://www.facebook.com/events/185708706110750/

Pro rezervaci nebo více informací neváhej napsat nebo zavolat Janě: info@janabali.cz či +420 603 220 619.



51 zobrazení
bottom of page